Tala Fou

O le a le mea e tatau ona e iloa pe a filifilia le maa eletise e teu ai masini?

Taimi meli: Aukuso-28-2024

  • sns04
  • sns01
  • sns03
  • twitter
  • youtube

masini e teu ai le malosi maa (3)

E oʻo atu i le 2024, o le faʻateleina o le maketi o le teuina o le malosi i le lalolagi ua taʻitaʻia ai le faasolosolo malie o le taua tele ofaiga e teu ai malosiaga maai maketi eseese, aemaise lava i le maketi o le malosi o le la, lea ua faasolosolo malie ona avea ma se vaega taua o le faasologa. Ona o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le malosi o le la, o lona tuʻuina atu e le mautu, ma e mafai e le masini e teu ai le malosi ona tuʻuina atu le faʻatonutonuina o taimi, ma faʻapaleni lelei ai le faʻaogaina o le laina. I le agai i luma, o masini e teu ai le malosi o le a faia se sao sili atu ona taua i le tuʻuina atu o le maualuga o le gafatia ma le tolopoina o le manaʻoga mo tupe teu faʻafaigaluega i tufatufaga, faʻasalalauga, ma fale faʻatupu.

O le tau o le la ma le maa e teu ai malosiaga ua pa'u tele i le sefulu tausaga talu ai. I le tele o maketi, o le fa'aaogaina o le malosi fa'afouina o lo'o faasolosolo malie lava ona fa'aleagaina le fa'atauva o fa'aleaganu'u fa'aleaganu'u ma malosiaga faaniukilia. E ui ina sa iai le talitonuga lautele o le gaosiga o malosiaga faʻafouina e taugata tele, o le taimi nei o le tau o nisi punaoa malosi faʻasolosolo e sili atu le maualuga nai lo le tau o le gaosiga o malosiaga faʻafouina.

E le gata i lea,o le tu'ufa'atasiga o le la + fale teu oloa e mafai ona tu'uina atu le mana i le fa'asologa, sui ai le matafaioi a le kesi faanatura afi eletise. Fa'atasi ai ma tau fa'aagaga mo fale eletise o le la ua matua fa'aitiitia ma leai se tau suau'u fa'aalu i le taimi atoa o lo latou olaga, o le tu'ufa'atasiga o lo'o tu'uina atu le malosi i se tau maualalo nai lo punaoa masani. Pe a tuʻufaʻatasia nofoaga eletise o le la ma masini e teu ai maa, e mafai ona faʻaogaina lo latou malosi mo ni taimi faʻapitoa, ma o le vave tali taimi o maʻa e mafai ai e a latou poloketi ona tali atu ma le faigofie i manaʻoga o le maketi gafatia ma le maketi auaunaga faʻaopoopo.

I le taimi nei,maa lithium-ion e faʻavae i luga o le lithium iron phosphate (LiFePO4) tekinolosi faʻatautaia le maketi o le teuina o le malosi.O nei maa e fa'aaogaina lautele ona o lo latou saogalemu maualuga, umi le taamilosaga o le ola ma le mautu o le fa'aogaina o le vevela. E ui o le malosi malosi omaa lithium iron phosphatee laʻititi laʻititi nai lo isi ituaiga o maʻa lithium, o loʻo latou faia pea le alualu i luma tele e ala i le faʻaleleia o gaioiga gaosiga, faʻaleleia le gaosiga o gaosiga ma faʻaitiitia tau. O loʻo faʻamoemoeina e oʻo atu i le 2030, o le tau o le lithium iron phosphate maʻa o le a faʻaititia atili, ae o lo latou faʻatauvaʻa i le maketi e teu ai le malosi o le a faʻaauau pea ona siitia.

Faatasi ai ma le televave o le tuputupu ae o le manaoga mo taavale eletise,fale e teu ai malosiaga, C&I malosi stroage systemma le tele o le tele o faiga e teu ai le malosi, o le lelei o Li-FePO4 maa i tulaga tau, olaga atoa ma le saogalemu e avea ai ma se filifiliga faatuatuaina. E ui e le taua tele le malosi o le malosi e pei o isi maa vailaʻau, o ona tulaga lelei i le saogalemu ma le umi o le ola e maua ai se avanoa i faʻataʻitaʻiga faʻaoga e manaʻomia ai le faʻatuatuaina umi.

masini e teu ai le malosi maa (2)

Mea e Manatunatu i ai Pe a Fa'aaoga Mea e Teu ai Malosiaga Maa

 

E tele mea e tatau ona mafaufau i ai pe a faʻapipiʻiina meafaigaluega e teu ai le malosi. O le malosi ma le umi o le masini e teu ai le malosi o le maa e faalagolago i lona faamoemoega i le poloketi. O le faamoemoega o le poloketi e fuafua i lona tau tamaoaiga. O lona tau tamaoaiga e faʻalagolago i le maketi o loʻo auai ai le faiga o le teuina o le malosi. O le maketi lea e fa'ai'u ai pe fa'afefea ona tufatufa atu e le maa le malosi, fa'atonuina po'o le tu'uina atu, ma le umi e tumau ai. O lea la o le malosi ma le umi o le maa e le gata ina fuafua ai le tau faʻafaigaluegaina o le faʻaogaina o le malosi, ae faʻapea foʻi ma le olaga faʻatinoina.

O le fa'agasologa o le fa'atonuina ma le fa'auluina o se faiga e teu ai le malosi o le maa o le a aoga i nisi maketi. I isi tulaga, naʻo le tau o le faʻapipiʻiina e manaʻomia, ma o le tau o le faʻatonuina o le tau lea o le faʻatautaia o pisinisi e teu ai le malosi. Ole aofa'i ma le fua ole totogi e le tutusa ma le aofa'i o le fa'asa'oina.

Mo se fa'ata'ita'iga, i fa'atūlaga fa'apipi'i e teu ai le malosi o le la + maa, po'o le fa'aogaina o mea e teu ai le malosi o le la, o lo'o fa'aogaina e le faiga e teu ai maa le paoa mai le mea e gaosia ai le la ina ia mafai ai ona agava'a mo tupe fa'aalu lafoga (ITCs). Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai ni faʻamatalaga i le manatu o le totogi-to-totogi mo le faʻaogaina o le malosi i totonu o Faalapotopotoga Faʻasalalau Faʻaitulagi (RTOs). I le faʻataʻitaʻiga o lafoga faʻafaigaluega (ITC), o le faiga e teu ai maa e faʻapupulaina ai le tau tutusa o le poloketi, ma faʻateleina ai le fua faatatau o tupe maua a le tagata. I le fa'ata'ita'iga a le PJM, o le fa'aputuina o maa e totogi mo le fa'atonuina ma le fa'asa'oina, o lona uiga o lona taui toe totogi e fa'atatau i lona fa'aogaina o le eletise.

E foliga faafeagai le fai atu o le malosi ma le umi o le maa e fuafua ai lona olaga. O le tele o mea e pei o le malosi, umi, ma le olaga atoa e ese ai tekinolosi teuina o maa mai isi tekinolosi malosi. I le fatu o le masini e teu ai le malosi o le maa. E pei o sela sola, o latou mea e faʻaleagaina i le taimi, faʻaitiitia ai le faʻatinoga. O sela sola e leiloa le malosiaga ma le lelei, ae o le faaleagaina o le maa e mafua ai le leiloa o le malosi e teu ai le malosi.E ui e mafai ona tumau le malosi o le la i le 20-25 tausaga, o faiga e teu ai maa e masani lava ona na o le 10 i le 15 tausaga.

E tatau ona iloilo le tau o le toe fa'aleleia ma le toe fa'aleleia mo so'o se poloketi. Ole avanoa e sui ai e fa'alagolago ile fa'atinoina ole galuega ma tulaga e feso'ota'i ma lona fa'agaioiga.

 

O mea autu e fa e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻatinoga o maa o?

 

  • Maalili e faagaoioia le maa
  • Ole taimi nei maa
  • Tulaga averesi o le tau o le maa (SOC)
  • O le 'oso'oso'o o le tulaga averesi o le maa (SOC), o lona uiga, o le va o le averesi o le tulaga tau o le maa (SOC) o loʻo i ai le maa i le tele o taimi. O mea lona tolu ma le fa e fesootai.

masini e teu ai le malosi maa (1)

E lua ta'iala mo le puleaina o le ola maa i totonu o le poloketi.O le fuafuaga muamua o le faʻaitiitia o le tele o le maa pe a lagolagoina le poloketi i tupe maua ma faʻaititia le tau fuafuaina i le lumanaʻi. I le tele o maketi, o tupe maua fuafuaina e mafai ona lagolagoina tau toe sui i le lumanaʻi. I se tulaga lautele, e manaʻomia le iloiloina o faʻaitiitiga tau i le lumanaʻi i vaega pe a faʻatatauina tau toe sui i le lumanaʻi, lea e ogatasi ma le poto masani i maketi i le 10 tausaga talu ai. O le fuafuaga lona lua o le faʻateleina lea o le tele o le maa ina ia faʻaitiitia ai le aofaʻi o le taimi nei (poʻo le C-rate, faʻamatala faigofie o le faʻatonuina poʻo le faʻaaogaina i le itula) e ala i le faʻaogaina o sela tutusa. O le fa'alaloina o le fa'aveina ma le fa'a'ave'esea o ala e matele lava ina maua ai le maualalo o le vevela talu ai o le ma'a e fa'atupuina le vevela i le taimi o le fa'atumuina ma le fa'amalo. Afai e tele le malosi i totonu o le masini e teu ai maa ma itiiti le malosi o loʻo faʻaaogaina, o le aofaʻi o le molia ma le lafoaia o le maa o le a faʻaitiitia ma faʻalauteleina lona ola.

O le fa'asili ma le fa'asa'oina o le ma'a ose upu taua.E masani ona fa'aogaina e le alamanuia ta'avale 'ta'amilosaga' e fai ma fua o le ola maa. I fa'aoga e teu ai le malosi, o ma'a e sili atu ona fa'aviliina se vaega, o lona uiga e mafai ona fa'aalu se vaega po'o se vaega fo'i e fa'aalu, ma e le lava le fa'amalo ma le fa'amalo.

Maua Malosiaga Ma'a.O talosaga mo le teuina o malosiaga e mafai ona taamilo i lalo ifo o le tasi i le aso ma, e faalagolago ile talosaga ole maketi, e ono sili atu i lenei metric. O le mea lea, e tatau i le aufaigaluega ona fuafua le ola maa e ala i le iloiloina o le gaosiga o le maa.

 

Malosiaga Teuteu Meamea Ola ma Fa'amaoniga

 

E lua vaega autu ole su'ega ole masini e teu ai le malosi.Muamua, e taua tele le su'esu'eina o sela maa i le su'esu'eina o le ola ole faiga e teu ai le malosi o le maa.Ole su'ega ole ma'a e fa'aalia ai le malosi ma le vaivai o sela maa ma fesoasoani i tagata fa'atautaia ia malamalama pe fa'afefea ona tu'ufa'atasia maa i totonu o le fa'aogaina o le malosi ma pe talafeagai lenei tu'ufa'atasiga.

Fa'asologa ma fa'asologa tutusa o sela maa e fesoasoani e malamalama ai pe fa'afefea ona fa'aogaina se ma'a ma pe fa'apefea ona mamanuina.O sela o le maa e feso'ota'i fa'asologa e mafai ai ona fa'aputuina voltage ma'a, o lona uiga o le voltage system o se masini ma'a e tele sela e feso'ota'i fa'asologa e tutusa ma le voltage cell cell ta'ito'atasi e fa'atele i le numera o sela. Fa'asologa fa'asologa o ma'a fausaga fale e ofoina atu tau lelei, ae iai fo'i ni fa'aletonu. A feso'ota'i fa'asologa fa'asologa, o sela ta'itasi e fa'asolo mai le ala tutusa ma le pusa ma'a. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le tasi cell e iai le maualuga maualuga o le 1V ma le maualuga o le taimi nei o le 1A, ona 10 sela i le faasologa o loʻo i ai le maualuga maualuga o le 10V, ae o loʻo i ai pea le maualuga o le 1A, mo le malosi atoa o le 10V * 1A = 10W. A fa'afeso'ota'i fa'asologa, e feagai le ma'a ma se lu'itau o le mata'ituina o voltage. E mafai ona faia le mata'ituina o le volta i luga o pusa maa e feso'ota'i fa'asologa e fa'aitiitia ai tau, ae e faigata ona iloa le fa'aleagaina po'o le fa'aleagaina o le gafatia o sela ta'itasi.

I le isi itu, o maa tutusa e mafai ai ona faʻapipiʻi i le taimi nei, o lona uiga o le voltage o le pusa maa tutusa e tutusa ma le voltage cell taʻitasi ma o le faiga o loʻo i ai nei e tutusa ma le taimi nei o le cell e faʻateleina i le numera o sela i le tutusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e faʻaaogaina le 1V, 1A maa tutusa, e lua maa e mafai ona faʻafesoʻotaʻi tutusa, lea o le a tipi le taimi nei i le afa, ona mafai lea ona faʻafesoʻotaʻi pea 10 paʻu tutusa i le faasologa e ausia ai le 10V i le 1V voltage ma le 1A o loʻo iai nei. , ae e sili atu ona taatele i se faatulagaga tutusa.

Ole eseesega ile va ole fa'asologa ma auala tutusa ole feso'ota'iga maa e taua pe a mafaufau i fa'amautinoaga ole malosi ole maa po'o faiga fa'amaonia. O mea nei e tafe ifo i lalo i le fa'atonuga ma i'u ai ina a'afia ai le ola maa:fa'ailoga maketi ➜ fa'atonuina/tu'u atu amio ➜ tapula'a faiga ➜ fa'asologa o ma'a ma fausaga tutusa.O le mea lea, e le'o fa'ailoa mai ai le fa'atupuina o mea e mafai ona i ai i totonu o le masini e teu ai maa. O le i ai o le faufaleina e taua tele mo le faʻamaoniaina o le maa, aua e iloa ai le taimi nei ma le vevela (tele e nofo ai le vevela i le SOC), aʻo faʻagaioiga i aso uma e iloa ai le ola o le maa.

O su'ega fa'aoga o se fa'aopoopoga i su'ega sela maa ma e masani ona fa'atatau i mana'oga o le poloketi e fa'aalia ai le fa'agaioiga lelei o le masini ma'a.

Ina ia mafai ona fa'ataunu'uina se konekarate, e masani lava ona atia'e e le au gaosi ma'a e teu ai le malosi le falegaosimea po'o le fanua fa'atonuina o fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga e fa'amaonia ai le fa'aogaina o le faiga ma le subsystem, ae atonu e le mafai ona fa'atalanoaina le tulaga lamatia o le fa'aogaina o le maa e sili atu i le ola maa. Ole talanoaga masani e uiga ile fa'atonuina ole fanua ole tulaga ole su'ega gafatia ma pe talafeagai ile fa'aogaina ole faiga ole maa.

 

Taua ole su'ega o le ma'a

 

A maeʻa ona faʻataʻitaʻiina e le DNV GL se maa, o faʻamaumauga e tuʻufaʻatasia i totonu o le sikoa faʻatinoga o le maa taʻitasi, lea e maua ai faʻamatalaga tutoʻatasi mo tagata faʻatau masini. O lo'o fa'aalia e le sikoa le auala e tali atu ai le ma'a i tulaga fa'aoga e fa: vevela, o lo'o i ai nei, fa'asologa o le tulaga o le tau (SOC) ma le fa'asologa o le tau (SOC) fesuiaiga.

E fa'atusatusa e le su'ega le fa'atinoga o le ma'a i lona fa'asologa fa'atutusa, fa'atapula'a o faiga, fa'atauga/tu'u atu i le maketi ma le fa'atinoga o maketi. O lenei auaunaga fa'apitoa e fa'amaonia tuto'atasi e nafa ma su'esu'e sa'o a latou fa'atonuga e fai ma'a e i latou o lo'o i ai le fa'aogaina o le ma'a se su'esu'ega fa'apitoa o lo latou fa'alavelave i tulaga fa'atekinisi.

 

Malosiaga Teuga Meafaigaluega Filifilia Faatauina

 

Ina ia mafai ona iloa le vaaiga o le teuina o maa,e taua tele le filifilia o tagata fa'atau- o lea o le galulue faatasi ma tagata tomai faapitoa faʻatuatuaina e malamalama i itu uma o luʻitau ma avanoa aoga o le fua sili lea mo le manuia o le poloketi. O le filifilia o se tagata e tu'uina atu masini e teu ai maa e tatau ona mautinoa o lo'o ausia e le faiga fa'amaumauga fa'ava-o-malo. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua faʻataʻitaʻiina faiga e teu ai maa e tusa ai ma le UL9450A ma o loʻo avanoa lipoti o suʻega mo le toe iloiloga. So'o se isi nofoaga fa'apitoa e mana'omia, e pei o le su'esu'eina o afi fa'aopoopo ma le puipuiga po'o le ea, atonu e le aofia i totonu o le oloa fa'avae a le gaosiga ma e mana'omia le fa'ailogaina o se fa'aopoopoga mana'omia.

I se aotelega, e mafai ona faʻaogaina masini e teu ai le malosi eletise e tuʻuina atu ai le eletise e teu ai le malosi ma lagolago i le tulaga o le uta, manaʻoga maualuga, ma fofo faʻalavelave faʻafuaseʻi. O nei faiga o lo'o fa'aogaina i le tele o vaega o lo'o manatu ai le fa'aogaina o suau'u fa'ato'aga ma/po'o fa'aleleia fa'aleaganu'u e le lelei, le aoga pe taugata. E tele mea e mafai ona a'afia ai le atina'e manuia o ia galuega ma le fa'aolataga tau tupe.

gaosiga o le malosi o le maa

E taua tele le galulue fa'atasi ma se fale fa'atau oloa fa'amautu maa.BSLBATT Energy ose ta'ita'i maketi o lo'o tu'uina atu fofo atamai e teu ai maa, fa'ata'ita'iina, gaosiga ma le tu'uina atu o fofo fa'ainisinia fa'apitoa mo talosaga fa'apitoa. O le vaaiga mamao a le kamupani o loʻo taulaʻi i le fesoasoani i tagata faʻatau e foia faʻafitauli tulaga ese o le malosi o loʻo aʻafia ai a latou pisinisi, ma o le poto masani a le BSLBATT e mafai ona tuʻuina atu fofo faʻapitoa e faʻafetaui ai sini a tagata.


Taimi meli: Aukuso-28-2024