Tala Fou

O a ni lamatiaga o maa lithium ole la ole la?

Taimi meli: Sep-03-2024

  • sns04
  • sns01
  • sns03
  • twitter
  • youtube

E maualuga le malosi o le malosi o le maa Lithium-ion, ona o le saogalemu o le voluma lautele o le a le fuafuaina tele, ae o le tele o sela lithium iron phosphate e ala i fesoʻotaʻiga faʻasolosolo i le faasologa ma tutusa i totonu o le eletise, e fausia ai se module lithium battery solar. , ae ui i lea, e manaʻomia lenei mea e feagai ma le faʻafitauli tumau.

Le ogatasi omaa lithium lafa'amaufa'ailoga e masani ona aofia ai le gafatia, tete'e i totonu, tatala-circuit voltage inconsistency, inconsistency o le faatinoga o le cell maa, faia i le faagasologa o le gaosiga, o le a atili fa'aleaga i le faagasologa o le faaaogaina, o le pusa maa tutusa i totonu o le sela, o le vaivai o le. vaivai i taimi uma ma faʻavavevave e faʻavaivaia ma le tikeri o le faʻasalalauina o faʻamaufaʻailoga i le va o le monomer cell, faʻatasi ai ma le faʻalolotoina o le tikeri o le matua ma faʻateleina.

Faitauga fa'atatau: O le a le fa'atumauina o le Ma'a Lithium Solar?

O lenei tusiga o le a faʻaalia ai sela le mautonu pe a faʻaaogaina i le faasologa ma faʻatasi, o le a le afaina o le a aumaia i le lithium-ion battery PACK ma le auala e tatau ona tatou taulimaina ai le faʻafitauli o le le tutusa o maa lithium solar.

O le a le lamatiaga o le le tutusa o maa Lithium Solar?

Ma'imau le gafatia e teu ai le pusa maa lithium sola

I le mamanu o le pusa lithium solar pack, o le gafatia atoa o loʻo ogatusa ma le "faʻavae paelo", o le gafatia o le sili ona leaga o le lithium iron phosphate cell e fuafua ai le gafatia o le ato atoa o le la. Ina ia puipuia le soona totogi ma le soona lafoai, o le faiga o le pulega o le maa o le a faʻaaogaina le faʻaogaina o mea nei:

Ma'imau le gafatia e teu ai

Pe a fa'amatu'u: pe a o'o atu le la'ititi la'ititi la'ititi laititi i le la'uina o le volt, e fa'agata uma le fa'aputuina o le maa;
A'o fa'atonuina: pe a pa'i le voluma ta'ito'atasi aupito maualuga i le vili tipitipi o lo'o molia, e taofi le fa'atonuina.

E le gata i lea, pe a faʻaaogaina le puʻupuʻu puʻupuʻu laʻititi laʻititi i le faasologa ma le tele o le puʻupuʻu puʻupuʻu, o le a faʻamalo atoa le puʻupuʻu laʻititi laʻititi, aʻo le tele o le malosi o le maa cell o le a faʻaaogaina i taimi uma se vaega o lona gafatia, e mafua ai le gafatia o o le pusa maa atoa o lo'o i ai i taimi uma se vaega o lona gafatia i se tulaga le aoga.

Fa'aiti'itia le ola teuina o pusa maa lithium sola

E faapena foi le umi o le olaga alithium solar maafa'alagolago i le lithium iron phosphate cell e sili ona puupuu le ola. E foliga mai o le sela e sili ona puupuu le ola o le lithium iron phosphate cell e maualalo le gafatia. Ole sela pito i lalo ole LiFePO4 e foliga mai o le mea muamua lea e o'o i le i'uga o lona ola aua e fa'atumu atoa ma fa'amalo i taimi uma. A faʻapipiʻiina e avea o se vaega o sela lithium iron phosphate iʻuga o le olaga, o le a mulimulitaʻi atoa le pusa maa lithium solar i le iuga o le olaga.

Fa'aitiitia le ola maa

Fa'ateleina le tete'e i totonu o pusa maa sola

Pe a tafe atu le taimi lava lea e tasi i totonu o sela e eseese tetee i totonu, o le LiFePO4 cell ma maualuga atu le tetee i totonu e maua ai le tele o le vevela. E mafua ai le maualuga o le vevela o le sola, lea e faatelevaveina ai le faʻaleagaina ma faʻateleina ai le teteʻe i totonu. O se pea o manatu le lelei e faia i le va o le tetee i totonu ma le maualuga o le vevela, lea e faatelevaveina ai le leaga o sela e maualuga le tetee i totonu.

O vaega e tolu o loʻo i luga e leʻo tutoʻatasi atoatoa, ma o sela matua matutua e maualuga atu le teteʻe i totonu ma sili atu le faʻaleagaina. E ui lava o nei taʻiala e aʻafia ai le tasi i le isi, ae faʻamatala eseese a latou taʻiala taʻitasi, fesoasoani ia malamalama atili i le afaina o le le tutusa o le maa lithium solar.

E faʻafefea ona faʻafefea le le tutusa o le maʻa o le Lithium Solar?

Pulea vevela

I le tali atu i le faʻafitauli o le lithium iron phosphate cell ma le le tutusa o le tetee i totonu e maua ai le tele o le vevela, e mafai ona tuʻufaʻatasia se faiga faʻafefeteina e faʻatonutonu ai le eseesega o le vevela i luga o le pusa atoa o le maa ina ia tausia le eseesega o le vevela i totonu o se laʻititi laʻititi. I lenei auala, e tusa lava pe maualuga le vevela o le sela e gaosia ai le vevela, o le a le toso ese mai isi sela, ma o le maualuga o le leaga o le a le matua ese lava. O faiga masani o le fa'aogaina o le vevela e aofia ai faiga fa'a'alili ma fa'amalo vai.

Fa'avasega

O le faʻamoemoega o le faʻavasegaina o le vavaeeseina lea o taʻaloga eseese ma vaega o le lithium iron phosphate maa sela e ala i le filifilia, e tusa lava pe tutusa le vaega o le lithium iron phosphate maa sela, ae e manaʻomia foi ona suʻeina, o faʻamaufaʻailoga o le faʻaogaina o le lithium iron phosphate maa. sela i totonu o se pusa maa, pusa maa. O auala fa'avasega e aofia ai le fa'avasegaina fa'asolosolo ma le fa'avasegaina malosi.

Tulaga tutusa

Ona o le le ogatasi o le lithium iron phosphate sela, o le laina eletise o nisi sela o le a muamua atu i isi sela ma oʻo atu i le pule muamua, ma mafua ai ona laʻititi le gafatia o le faiga atoa. Ole galuega fa'atusa ole BMS e mafai ona foia lelei ai lenei fa'afitauli.

A o le lithium iron phosphate maa cell o le muamua e oʻo atu i le moliaga tipi-off voltage, aʻo le isi vaega o le lithium iron phosphate battery cell voltage e tuai i tua, o le BMS o le a amata le faʻatulagaina o galuega, poʻo le avanoa i le tetee, e faʻamalo. vaega o le mana o le maualuga-voltage lithium uʻamea phosphate maa sela, poʻo le faʻafeiloaʻi atu o le malosi i le maualalo-voltage lithium iron phosphate maa cell i luga. I lenei auala, ua si'itia le tulaga o le fa'atauina o le tipi, toe amata le fa'atonuga, ma e mafai ona fa'atumuina le pusa maa i le tele o le malosi.


Taimi meli: Sep-03-2024