Tala Fou

O le a le Fa'atasiga o le Maa Lithium Solar?

Taimi meli: Sep-03-2024

  • sns04
  • sns01
  • sns03
  • twitter
  • youtube

Ma'a Lithium Solar tumau

maa lithium solao le vaega autu o le faiga e teu ai le malosi o le la, o le faatinoga o le maa lithium o se tasi lea o elemene autu e fuafua ai le faatinoga o le masini e teu ai le malosi.

O le atinaʻeina o tekonolosi o le lithium battery o le pulea lea o tau, faʻaleleia le malosi o le malosi ma le malosi o le malosi o maʻa lithium, faʻaleleia le faʻaogaina o le saogalemu, faʻalauteleina le ola tautua ma faʻaleleia le tutusa o le pusa maa, ma isi e pei o le autu autu, ma o le faʻaleleia atili o nei elemene o loʻo feagai pea le maa lithium i le taimi nei ma le luitau sili. O lenei mea e mafua ona o le vaega o le faʻaogaina o le cell e tasi ma le faʻaogaina o le siosiomaga faʻaogaina (e pei o le vevela) o loʻo i ai eseesega, ina ia faʻaitiitia ai le faʻatinoga o maʻa lithium solar nai lo le sili ona leaga cell tasi i totonu o le pusa maa.

O le le tutusa o le faʻaogaina o le cell single ma le faʻaogaina o le siosiomaga e le gata ina faʻaitiitia ai le faʻatinoga o le solar lithium battery, ae e aʻafia ai foi le saʻo o le BMS mataʻituina ma le saogalemu o le pusa maa. O a la mafuaʻaga o le le ogatasi o le maa lithium solar?

O le a le Lithium Solar Battery Consistency?

Lithium solar battery pack o lona uiga o le voltage, gafatia, teteʻe i totonu, olaga atoa, aafiaga o le vevela, fua o le faʻaogaina o le tagata lava ia ma isi faʻamaufaʻailoga e tumau pea le tumau e aunoa ma se eseesega tele pe a uma le faʻataʻitaʻiga tutusa o sela e tasi e fausia ai se pusa maa.

E taua tele le tutusa o le maa o le la Lithium e faʻamautinoa ai le faʻaogaina o le faʻatinoga, faʻaitiitia le lamatiaga ma faʻamalieina le ola o le maa.

Faitauga fa'atatau: o a ni fa'alavelave e mafai ona aumaia e maa lithium e le tutusa?

O le a le mea e mafua ai le le tutusa o maa Lithium Solar?

O le le fetaui lelei o pusa maa e masani ona mafua ai maa lithium sola i le faʻagasologa o uila, e pei o le faʻaleagaina o le malosi, puupuu le ola ma isi faʻafitauli. E tele mafuaʻaga mo le le ogatasi o maa lithium solar, aemaise i le gaosiga o gaosiga ma le faʻaogaina o le gaioiga.

1. Eseesega i tapulaʻa i le va o le lithium iron phosphate maa taʻitasi

O le eseesega o le setete i le va o le lithium iron phosphate monomer maa e masani lava ona aofia ai le eseesega muamua i le va o maa monomer ma le eseesega o parakalafa na gaosia i le faagasologa o le faʻaaogaina. E i ai le tele o mea e le mafai ona taofiofia i le faagasologa o le mamanu o le maa, gaosiga, teuina ma le faʻaaogaina e mafai ona aʻafia ai le tumau o le maa. O le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o sela taʻitasi o se mea e manaʻomia muamua mo le faʻaleleia o le faʻatinoga o pusa maa. Le fegalegaleai o le lithium uʻamea phosphate laina tasi sela, o le tulaga o loʻo iai nei e aʻafia i le tulaga muamua ma le faʻaopoopoga o le taimi.

Lithium uʻamea phosphate maa gafatia, voltage ma le faʻaogaina o le tagata lava ia

Lithium iron phosphate le gafatia o le malosi o le maa o le a avea ai le pusa maa o le loloto o le lafoaia o sela taitasi e le ogatasi. O ma'a e la'ititi le malosi ma fa'aletonu le fa'atinoga o le a o'o atu i le tulaga fa'atumu atoa i le taimi muamua, ma mafua ai ona le o'o atu ma'a e tele le malosi ma lelei le fa'atinoina o le tulaga tau atoa. Lithium iron phosphate battery inconsistency o le a taitai atu ai i pusa maa tutusa i totonu o le sela e tasi e molia e le tasi le isi, o le maualuga maualuga o le voluma o le a maua ai le maualalo o le voluma o le maa, lea o le a faatelevaveina ai le faaleagaina o le maa, o le leiloa o le malosi o le pusa maa atoa. . O le tele o le fa'aleaogaina o le malosi o le ma'a, o le lithium iron phosphate o le fa'ato'a fa'ateteleina o le le tutusa o le a o'o atu ai i le eseesega i le tulaga o le ma'a, voltage, e a'afia ai le fa'atinoga o le pusa maa.

Lithium Iron Phosphate, poʻo le LiFePO4

Tete'e i totonu ole maa lithium iron phosphate tasi

I le faiga faʻasologa, o le eseesega i totonu o le teteʻe i totonu o le tasi lithium iron phosphate maa o le a taʻitaʻia ai le le ogatasi i le faʻatonuina o le voluma o maa taʻitasi, o le maa ma le tele o le teteʻe i totonu e oʻo atu i le pito i luga o le voltage i luma atu, ma isi maa atonu e le mafai ona faʻatumu atoa i le o le taimi lenei. O maʻa e maualuga le teteʻe i totonu o loʻo i ai le maualuga o le malosi ma maua ai le vevela maualuga, ma o le eseesega o le vevela e faʻateleina ai le eseesega i totonu, e oʻo atu ai i se taamilosaga leaga.

Faiga tutusa, o le eseesega tetee i totonu o le a taitai atu ai i le le ogatasi o maa taʻitasi o loʻo i ai nei, o le taimi nei o le voltage voltage e suia vave, ina ia le ogatasi le loloto o le totogi ma le lafoaia o maa taʻitasi, e mafua ai le gafatia moni o le faiga e faigata ona ausia le tau mamanu. E ese le faʻaogaina o le maʻa i le taimi nei, o lona faʻatinoga i le faʻaogaina o le faagasologa o le a maua ai ni eseesega, ma iʻu ai ina aʻafia ai le ola o le pusa atoa.

2. Tulaga fa'atau ma fa'asa'oloto

O le faʻaogaina o le auala e aʻafia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina ma le faʻatulagaina o le pusa lithium solar, o le faʻaogaina ma le faʻaogaina o le a faʻaleagaina ai le maʻa, ma o le paʻu o le maa o le a faʻaalia le le tutusa pe a maeʻa le tele o taimi o le molia ma le lafoaia. I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o auala faʻapipiʻi mo maʻa lithium-ion, ae o mea masani o loʻo faʻavasegaina le faʻatonuina o le taimi nei ma le faʻatonuina o le eletise. O le fa'atonuina pea o le taimi nei o se auala sili lea ona lelei e fa'atino ai le fa'atonuga atoatoa ma lelei; le tumau pea i le taimi nei ma faifai pea le molia lelei tuufaatasia lelei o le lelei o le taimi nei e molia ma faifai pea le molia, foia o le masani masani masani le totogiina o le auala e faigata ona saʻo atoatoa le molia, aloese mai le auala e molia ai pea voltage i le tauina o le amataga o le taimi nei o le. tele tele mo le maa e mafua ai le aʻafiaga o le faʻaogaina o le maʻa, faigofie ma faigofie.

3. vevela galue

O le faʻatinoga o maʻa lithium sola o le a matua faʻaleagaina i lalo o le maualuga o le vevela ma le maualuga o le faʻaaogaina. E mafua ona o le lithium-ion maa i tulaga maualuga o le vevela ma le maualuga o le faʻaaogaina o loʻo i ai nei, o le a mafua ai le cathode mea galue ma le electrolyte decomposition, o le exothermic process, o se taimi puupuu, e pei o le tuʻuina atu o le vevela e mafai ona taʻitaʻia ai le maa. e fa'atupula'ia atili le vevela, ma o le maualuga o le vevela e fa'avavevave ai le fa'alavelave fa'aleagaina, fa'atupuina o se li'o leaga, fa'avaveina le pala o le maa e fa'aitiitia atili ai le fa'atinoga. O le mea lea, afai e le lelei le puleaina o le pusa maa, o le a aumaia ai le le mafai ona toe fa'afo'isia le gau o galuega.

maa Fa'agaoioi vevela

Solar lithium maa mamanu ma le faʻaogaina o eseesega o le siosiomaga o le a mafua ai le le tumau o le siosiomaga vevela o le cell tasi. E pei ona fa'aalia e le tulafono a Arrhenius, o le fua fa'atatau ole tali fa'aeletise ole ma'a e feso'ota'i fa'atele i le tikeri, ma e 'ese'ese uiga fa'aeletise ole maa ile vevela eseese. O le vevela e aʻafia ai le faʻaogaina o le masini eletise eletise, Coulombic lelei, faʻatonuina ma le faʻaogaina o le gafatia, malosiaga faʻaogaina, gafatia, faʻatuatuaina, ma le taamilosaga ola. I le taimi nei, o le suʻesuʻega autu o loʻo faʻatinoina e faʻatatauina le aʻafiaga o le vevela i luga o le le tutusa o pusa maa.

4. Ma'a ta'amilosaga fafo

So'oga

I le afaiga fa'atau oloa fa'atau, lithium solar maa o le a faʻapotopotoina i faʻasologa ma tutusa, o lea o le ai ai le tele o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga ma elemene faʻatonutonu i le va o maʻa ma modules. Ona o le eseese o le faatinoga ma le fua faatatau o le matua o tagata taʻitasi faʻavae poʻo vaega, faʻapea foʻi ma le le tutusa o le malosi e faʻaaogaina i vaega taʻitasi, e eseese aʻafiaga o masini i luga o le maa, e mafua ai le le fetaui o le faʻapipiʻiina o masini. O le le tutusa i le fua o le faʻaleagaina o maa i taʻaloga tutusa e mafai ona faʻavaveina le faʻaleagaina o le faiga.

maa sola BSL VICTRON(1)

Ole impedance ole vaega ole feso'ota'iga o le a iai fo'i se a'afiaga ile le tutusa o le pusa maa, e le tutusa le tete'e o le vaega feso'ota'iga, e ese le pou i le lala e tasi, ese mai le pou o le maa ona o le vaega feso'ota'iga e ese. umi ma le tetee e sili atu, o le taimi nei e laʻititi, o le vaega fesoʻotaʻiga o le a faia ai le sela e tasi e fesoʻotaʻi atu i le pou o le a muamua ona oʻo atu i le voltage tipi, e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le malosi, e aʻafia ai le faʻatinoga o le maa, ma le sela e tasi e matua tuai i luma o le taimi o le a taitai atu ai i le soona molia o le maa fesootai, e mafua ai le saogalemu ma le saogalemu o le maa. O le matua tuai o le sela e tasi o le a taʻitaʻia ai le soona faʻaogaina o le maa o loʻo fesoʻotaʻi i ai, ma mafua ai ona lamatia le saogalemu.

A'o fa'atupula'ia le aofa'i o ta'amilosaga o le maa, o le a mafua ai ona fa'atupula'ia le tete'e i totonu o le ohmic, fa'aletonu le gafatia, ma o le a suia le fua faatatau o le ohmic i totonu i le tau tetee o le vaega feso'ota'i. Ina ia mautinoa le saogalemu o le faiga, e tatau ona mafaufauina le aafiaga o le tetee o le vaega fesootai.

BMS Input Circuitry

Faiga fa'atonutonuina o ma'a (BMS) o le fa'amaoniga lea o le fa'agaioiga masani o pusa ma'a, ae o le BMS fa'aoga o le a fa'aleagaina ai le tumau o le maa. O auala e mata'ituina ai le malosi o le maa e aofia ai le vaeluaga o le voluma, fa'ata'ita'iga va'aiga tu'ufa'atasia, ma isi. le fetaui o le tulaga o le maa (SOC) ma aafia ai le faatinoga o le pusa maa.

5. SOC fua fa'atatau sese

O le le tutusa o le SOC e mafua ona o le le ogatasi o le tulaga muamua o le gafatia o le tasi sela ma le le ogatasi o le numera o le malosi o le pala o le tasi sela i le taimi o le taotoga. Mo le taamilosaga tutusa, o le eseesega o le tetee i totonu o le sela e tasi o le a mafua ai le le tutusa o le tufatufaina atu, lea o le a taitai atu ai i le le ogatasi o le SOC. SOC algorithms e aofia ai le ampere-time integration method, open-circuit voltage method, Kalman filtering method, neural network method, fuzzy logic method, ma le lafoaia o le metotia, ma isi. ma le le ogatasi o le fua fa'atatau ole pala ole sela tasi ile taimi ole fa'agaioiga.

O le ampere-time integration method e sili atu le saʻo pe a sili atu le saʻo o le SOC o le tau amata, ae o le Coulombic lelei e matua aʻafia lava i le tulaga o le tau, vevela ma le taimi nei o le maa, lea e faigata ona fua saʻo, o lea. e faigata mo le ampere-taimi tuʻufaʻatasia auala e faʻafetaui ai le saʻo manaʻomia mo le faʻatusatusaina o le tulaga tau. Metotia voli fa'alatalata A mae'a se vaitaimi umi e malolo ai, o le voli matala o le maa o lo'o i ai se feso'ota'iga fa'atino ma le SOC, ma o le tau fa'atatau o le SOC e maua e ala i le fuaina o le voluma fa'amau. Ole auala ole eletise tatala e maua ai le lelei o le maualuga o le faʻatusatusaga saʻo, ae o le le lelei o le taimi malolo umi e faʻatapulaʻaina ai lona faʻaogaina.

Fa'afefea ona Fa'aleleia le Fa'atumauina o le Ma'a Lithium Solar?

Faʻaleleia le tutusa o maa lithium solar i le gaosiga o gaioiga:

Aʻo leʻi tuʻuina atu pusa maa lithium solar, e tatau ona faʻavasegaina maa lithium iron phosphate ina ia mautinoa o loʻo faʻaogaina e sela taʻitasi i totonu o le module faʻamatalaga toniga ma faʻataʻitaʻiga, ma faʻataʻitaʻi le voltage, gafatia, teteʻe i totonu, ma isi o sela taʻitasi i. faʻamautinoa le tutusa o le uluai faatinoga o pusa maa lithium solar.

Puleaina o le fa'aogaina ma le fa'aleleia

Mataʻituina taimi tonu o le maa e faʻaaoga ai le BMS:O le mataʻituina o le taimi moni o le maa i le taimi o le faʻaogaina o le faʻaogaina e mafai ona matauina i le taimi moni i le tutusa o le faʻaogaina o le faagasologa. Taumafai e faʻamautinoa o loʻo tausia le vevela o le eletise o le la lithium i totonu o le tulaga sili ona lelei, ae taumafai foi e faʻamautinoa le tutusa o tulaga vevela i le va o maʻa, ina ia faʻamautinoa lelei le tutusa o le faʻatinoga i le va o maʻa.

maa lithium iron phosphate

Fa'aaoga se ta'iala talafeagai e pulea ai:fa'aitiitia le loloto o le fa'amalo o le maa i le tele e mafai ai pe a fa'atagaina le malosiaga fa'aola, i le BSLBATT, e masani ona fa'atulaga a tatou maa lithium sola i le loloto o le lafoaia e le sili atu i le 90%. I le taimi lava e tasi, o le aloese mai le soona sasaina o le maa e mafai ona faʻalauteleina ai le taamilosaga ola o le pusa maa. Fa'amalosia le tausiga o le pusa maa. Totogi le pusa maa i le tausiga laiti o loʻo iai i taimi faʻapitoa, ma faʻalogo lelei i le faʻamamaina.

Faaiuga Mulimuli

O mafuaʻaga o le le tutusa o le maa e masani lava i vaega e lua o le gaosiga ma le faʻaogaina o le maa, o le le ogatasi o pusa Li-ion e masani ona mafua ai le vave tele o le faʻaogaina o le maa ma le puʻupuʻu o le ola i le taimi o le uila, o lea e matuaʻi tele. taua e faʻamautinoa le tutusa o maa lithium solar.

E fa'apena fo'i, e taua tele le filifilia o tagata fa'apolofesa fa'apolofesa maa lithium solar ma fa'atau oloa,BSLBATTo le a faʻataʻitaʻiina le voltage, gafatia, teteʻe i totonu ma isi vaega o le LiFePO4 taʻitasi aʻo leʻi faia taʻitasi, ma faʻatumauina taʻitasi maa lithium i le maualuga e ala i le puleaina i le gaosiga o gaosiga. Afai e te fiafia i a matou oloa e teu ai le malosi, faʻafesoʻotaʻi matou mo le tau faʻatau sili ona lelei.


Taimi meli: Sep-03-2024